Dirk Van Wilder Voordroog

De beste voordroog vind je bij ons!

Ons product

Ons product is geen toeval!

Selectie van de grassoort
Ons gras bestaat uit speciaal geselecteerde grassoorten om voordroog voor paarden aan te maken: Italiaans raaigras met lange halmen. O.a. de smaak van het product speelt hier een belangrijke rol.
Verder zijn onze percelen mooi gelegen, in zonrijke/schaduwarme omgevingen, wat mede bijdraagt tot een kwalitatief product.
Bemesting en groei
De bemesting met stikstof wordt nauwlettend in het oog gehouden, zodat het eiwitgehalte laag is. We werken met vloeibare meststoffen om overlapping en overbemesting te voorkomen: een exacte en homogene dosering. Ook hier blijkt weer onze bezorgdheid voor de kwaliteit van ons product.
Oogst
Wij bepalen zelf het ideale tijdstip voor de oogst. Met professioneel materieel wordt het gras gemaaid en gedroogd. Bij iedere bewerking wordt er op gelet om vervuiling met aarde te voorkomen. 
De graad van droging wordt bepaald in functie van de bestemming: voordroog voor paarden.
Persen
Sinds een aantal jaren doen we het persen en wikkelen in eigen beheer. Dit zorgt er andermaal voor dat wij zelf alles kunnen doen om aarde en stof te vermijden. Wij produceren ronde balen. De balen worden geperst met een John Deere ronde balenpers. De extra vaste persing zorgt voor een goede bewaring. De balen hebben een diameter van 130 cm en een breedte van 120 cm. Het volume bedraagt aldus 1,59 m³ met een gewicht tussen de 450 en 500 kg.
Ter vergelijking: een rechthoekige Claes pak (0,7x1,2x1,4) bevat 1,18 m³ en een vierkante New Holland pak (0,8x0,8x1,5) slechts 0,96 m³.
The finishing touch: de wikkeling
Sinds jaren zorgen wij voor extra wikkeling van onze voordroog: maar liefst 32 omwentelingen, wat neer komt op 8 lagen plastiek. Ook worden de pakken na het persen/wikkelen zo snel mogelijk van het perceel afgevoerd, om vogelschade te vermijden. Zo wordt een perfecte bewaring van onze kwaliteit verzekerd.
Geleverd. volgens uw wensen
De levering gebeurt eveneens door ons zelf, met aangepast materiaal. Indien u dit wenst kunt u de balen ook per hoeveelheid zelf afhalen.